The making of "Het kleine knuffelboek"

22 augustus 2017 
De eerste van 26 ABC-popjes (Amy) is klaar. Bij de eerste popjes die ik gemaakt heb, heb ik een klein verhaaltje bedacht. Na een stuk of 3 kreeg ik het idee om er een boek van te maken. Er moest dus een hele verhaallijn bedacht worden. Welke popjes moeten er gemaakt worden, wat wordt de naam van het popje, hoe moet die er uitzien, waar speelt het zich af etc.
Eerst heb ik bepaald welke 26 popjes ik wil gaan maken. Daarna heb ik in één korte zin de verhaallijn bedacht en als laatste heb ik alle popjes een naam gegeven. Nu flink doorhaken en tijdens het haken het verhaal bedenken. 

30 maart 2018
Zo, ik ben halverwege. Max staat gezellig op het aquarium. Nog 13 te gaan. Ook het verhaal schiet mooi op.

19 april 2018
Olivia is klaar en staat op Facebook. Met de tekst van het boek loop ik wat voor. Ik ga nu even een andere knuffel tussendoor haken. Even geen popjes meer.

28 september 2018
Vandaag op stap geweest om mooie achtergrondfoto's voor het boek te maken. Het is vandaag prachtig weer met een mooie blauwe lucht. De één na de andere foto wordt vastgelegd. Een paar foto's kunnen nog niet gemaakt worden. Voor bijvoorbeeld Noëlle heb ik een kerstboom nodig en die vind je nu natuurlijk nog niet.

29 september 2018
De eerste proefjes voor de layout van het boek gemaakt. Ik heb al een aardig idee hoe het eruit moet komen te zien.

5 oktober 2018
Vandaag weer op pad voor het maken van foto's. Nog even en ik heb foto's van alle locaties.

19 november 2018
De internetsite www.haakjesenoogjes.nl staat online. Hier ga ik straks mijn boek te koop aanbieden. Het was een heel werk om alle popjes en de anders knuffels erop te krijgen. Gelukkig is het wel heel leuk om een site te bouwen.

16 december 2018
Vandaag de foto van de kerstboom gemaakt. Het heeft gesneeuwd, maar helaas is de sneeuw alweer gesmolten als ik bij de kerstboom aankom. Noëlle krijgt dus geen witte kerst.

2 januari 2019
Van alle popjes foto's gemaakt die gebruikt worden om in de foto's van alle locaties te plakken. Van alle popjes heb ik 3 foto's gemaakt. Één waar er naar links wordt gekeken, één waar er naar rechts wordt gekeken en één waar recht vooruit wordt gekeken. Dan kan ik per locatie kiezen welke van de drie foto’s het beste uitkomt.

5 januari 2019
De laatste van de popjes (Zack) is klaar. Nog even de drie foto's maken en dan kan ik beginnen met de definitieve layout van het boek.

13 januari 2019
De eerste testen voor de layout zijn klaar. Ben nog niet helemaal tevreden.

15 januari 2019
Na een paar testjes ben ik er bijna uit hoe het boek eruit moet zien. Vandaag begonnen met de foto's en teksten. Ik heb nog twee ideeën, namelijk om de achtergrondfoto origineel te laten of er een soort tekening van te maken. Dat wordt dus nog even door twijfelen. Ik ga ze beide uitwerken en dan beslis ik later wel wat het gaat worden.

25 januari 2019
De laatste foto en tekst is klaar. Nu kan ik beginnen met de voor- en achterkant. Ik ben alleen vergeten om voor de voorkant een leuke foto te maken. Ik heb nu wel een foto maar helaas met een grijze lucht en dus weinig kleur. Nu zit ik elke dag te wachten op een beetje zon, maar helaas is er alleen bewolking en sneeuw.

2 februari 2019
Vandaag weer op pad geweest voor een foto voor de voorkant. Het gaat een poort worden. De poort wordt de ingang naar Enske met al haar knuffels. Helaas nog geen foto met een mooie blauwe lucht. Ik zal dus nog een keer op pad moeten, maar het idee is er.

8 februari 2019
Deze week begonnen met het uitprinten van de hoofdstukken van de twee verschillende versies. Ik weet nu in ieder geval welke versie het moet worden. Ik ben nog niet tevreden over alle hoofdstukken. Morgen, als het mooi weer is, maar weer op pad om wat foto's te maken.

10 februari 2019
Het prototype is klaar, Vandaag heb ik alle bladzijdes uitgesneden op 15x15 en daarna alles aan elkaar geplakt, zodat ik de voor en achterkant van een bladzijde heb. Wat een werk, maar zo kun je wel zien hoe het gaat worden. Nu hoef ik alleen nog maar een nieuwe achtergrondfoto voor de cover te maken.

15 februari 2019
Voor volgende week een afspraak gemaakt voor het drukken van het boek. Ben nu al zenuwachtig. Wat zal men van het boek vinden??
Oh ja, en de laatste foto is ook gemaakt. Het boek is dus nu klaar.

22 februari 2019
Vandaag bij een drukkerij geweest. Er zijn nog wel heel veel dingen waar ik nog niet over nagedacht heb. Ook is de opmaak van het boek niet echt handig om te kunnen drukken en op maat te snijden. Ik moet dus terug naar de tekentafel. De komende dagen maar even wat testen, uitprinten en beoordelen.

2 maart 2019
De offerte van de drukkerij laat helaas op zich wachten. Daarom maar besloten om meer offertes op te vragen. 

5 maart 2019
Alle offertes zijn binnen. 

8 maart 2019
Ik heb een afspraak bij de drukkerij voor het drukken van mijn boek. Zo kan ik bekijken welk papier er gebruikt moet worden en of mijn wensen uitgevoerd kunnen worden.

9 maart 2019
Vandaag begonnen met de nieuwe opmaak van het boek. Het komt er heel anders uit te zien dan dat ik eerst bedacht had. Het wordt veel rustiger, maar toch heel kleurrijk. Het boek wil ik gaan binden door middel van een ringband. Dan blijft het boek makkelijk open liggen en je kunt het zelfs dubbel vouwen. Dat is voor kinderen veel handiger.

22 maart 2019
Het boek is klaar om naar de drukker gestuurd te worden. Ik ben er tevreden over. Ondertussen ook visitekaartjes en een kwitantie ontworpen. De tekst voor een persbericht en de flyer is af en de website is aangepast en klaar om gepubliceerd te worden. 

29 maart 2019
Het pdf-bestand is naar de drukker gestuurd. Nu is het wachten op de proefdruk. Dan kan ik zien of het boek zo is als ik graag wil. 

5 april 2019
Vandaag de proefdruk opgehaald. Het boek is helemaal zoals ik gehoopt had. Ben er dus helemaal blij mee. 

7 april 2019
Nog even wat dingen op de website aangepast en daarna gepubliceerd. De eerste stap is dus gezet. De voorverkoop van het boek is begonnen. Op Facebook en LinkedIn komt vandaag ook het bericht te staan. Ik ben wel zenuwachtig naar de reacties. Zou het boek goed ontvangen worden?

9 april 2019
De tweede stap voor de promotie van het boek is gezet. De persberichten aan de lokale kranten zijn gemaild. Nu afwachten of ze het interessant genoeg vinden om te plaatsen.

12 april 2019
De boeken zijn klaar en ik heb ze opgehaald. Ze staan nu mooi in een doos de woonkamer. Ik ben er dan ook superblij mee. Het is geworden, zoals ik gehoopt had. De eerste boeken zijn ook al besteld. Voor mij is het dus al helemaal een succes.

19 april 2019
Het is speciale dag vandaag. Vandaag ben ik voor het eerst in mijn leven geïnterviewd. Natuurlijk gaat het interview over het boek en 23 april komt het online bij “In de buurt Enschede”. Ik sta dan in de rubriek “Enschedeër van de week”. 

23 april 2019
Vandaag is de dag. Het boek is nu officieel te koop. De eerste boeken liggen klaar voor verzending en gaan straks op de post. 
Vanaf nu is het veel reclame maken en hopen dat er nog veel exemplaren verkocht worden.
© Copyright 2018 t/m 2021 - haakjesenoogjes.nl