Ik krijg veel vragen over het patroon dat ik gebruik voor de gehaakte ABC-popjes. Ik gebruik voor deze popjes een gratis patroon dat op internet te vinden is. Als je zoekt op "big head doll crochet" dan vind je ze wel. 
Het patroon bestaat alleen uit het lichaam, hoofd en armen. De hoedjes, haren, kleding enz. staat er niet bij en heb ik dus maar zelf bedacht, zodat ieder popje er weer anders uitziet.

Bij de popjes die ik gehaakt heb, heb ik de meerderingen en minderingen verplaatst zodat je ze minder ziet. Bij het oorspronkelijke patroon zitten de meerderingen en minderingen steeds op dezelfde plaats.

Bij het oorspronkelijke patroon kan het popje ook niet zonder hulp staan. Ik vind het echter leuker als ze blijven staan. Ik heb daarom de voetjes aangepast zodat er een dop van een frisdrankfles in past. Hierdoor blijven ze wel mooi staan. Het enige nadeel is dat de popjes een groot hoofd hebben en een beetje topzwaar worden als ze veel haar hebben. Sommige hebben daarom een beetje moeite met staan, maar met een beetje geduld blijven die ook netjes overeind staan.

Bij de popjes Amy, Beau en Charlotte zijn de meerderingen/minderingen en de voetjes niet aangepast. Als je de hoofdjes en voeten van deze drie vergelijkt met de rest, kun je zien wat het verschil is. 
© Copyright 2018 t/m 2021 - haakjesenoogjes.nl